یکهتازی حسن روحانی در میدان بیرقیب و قهرماننمایی هستهای از خود
نوشته شده به وسیله ی رضا در تاریخ 92/3/7::
به گزارش سرویس سیاسی جهان نیوز، او که در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما روبروی حسن عابدینی، مجری برنامه، نشسته بود، در ابتدا به بیان انتقادات متعددی از وضع موجود پرداخت و حتی خواستار دادگاهی شدن مسئولان ناکارآمد هم شد. او البته نگفت با این منطق آیا می توان مسببان تورم ویرانگر دولت سازندگی را هم به دادگاه کشاند یا خیر؟!
آقای روحانی در عین حال هیچ راهکار مشخصی برای حل مشکلات ارائه نداد و بیشتر، جملاتی شعارگونه و کلی بیان کرد؛ اینکه "باید تولید را سامان دهیم، اشتغال ایجاد کنیم، به قانون عمل کنیم و..."
او در ادامه سخنانش که گاه با لحنی آرام و گاه فریادگونه بیان می شد، از انتقادات مطرح شده در سیما به آقای هاشمی بشدت انتقاد کرد سپس برای توجیه عملکرد هسته ای خود در زمان دولت اصلاحات، تمام تلاشش را بکار گرفت.
هدف اول دبیر شورای عالی امنیت ملی دولت اصلاحات، نسبت دادن تمام اقدامات انجام شده به رهبر معظم انقلاب و تبرئه خود از عقب نشینی های آن دوران بود.
روحانی مدعی شد که تصمیماتش در آن زمان با تایید مقام معظم رهبری همراه بوده است.
او در پاسخ به سؤال مجری مبنی بر توقف قراردادهای
سعدآباد، بروکسل و پاریس با لحنی سریع و تند گفت: شما که میدانید این مسائل دروغ است، در سعدآباد اصلاً قراردادی نبود، طرح این مسائل مربوط به بیسوادها است، شما که اینها را میدانید و اگر در گوشی به شما اطلاع میدهند حتماً آنها بلد نیستند که به شما میگویند! در بیانیه تهران قطعنامه این بود که همه چیز متوقف شود ولی ما اجازه ندادیم.
در ادامه مجری برنامه در رابطه با تعطیلی UCF سؤال کرد که روحانی ضمن تمسخر وی اظهار داشت: شما آن زمان کجا بودید؟ خوب است که تاریخ را بخوانید، مذاکرات تهران مهر سال 82 انجام شد و UCF فروردین 83 به مرحله اول رسید و مرحله پس از آن پائیز 83 بود و در فروردین 84 نیز تکمیل شد.
روحانی تا جایی پیش رفت که حتی مدعی شد: ما هیچ کاری را متوقف نکردیم بلکه فناوری را تکمیل کردیم ... ما فرصتها را ساختیم؛ البته ما که می گویم یعنی رهبری و نظام نه حسن روحانی.
او درپایان هم به انتقاد از تیم مذاکره کننده هسته ای پس از خود پرداخت و تلویحا آن را ناکارآمد توصیف کرد.
این ادعاهای آقای روحانی تامل برانگیز بود زیرا هنوز حافظه تاریخی ملت کارنامه هسته ای دولت اصلاحات را به خوبی به یاد دارد.
آقای روحانی به درستی رویکرد کلی هسته ای کشور را متوجه سران نظام دانسته اما توضیح نداده که تصمیم به عقب نشینی و تعلیق داوطلبانه فعالیت های هسته ای در دولت اصلاحات، تصمیم کدام مقام یا مقاماتی بود که حتی رهبر معظم انقلاب را مجبور به دادن هشدار علنی کرد.
رهبر معظم انقلاب این واقعیت را در دیدار کارگزاران و مسئولان نظام در مرداد ماه 91، اینگونه روایت کردند: در آن دوره ای که ادبیات مسئولان ما آمیخته به تملق گویی از غرب و امریکا شد، فردی که مجسمه شرارت بود، به خود اجازه داد که جمهوری اسلامی ایران را محور شرارت معرفی کند.
ایشان همچنین با اشاره به دوره ای که برخی عقب نشینی ها در موضوع هسته ای انجام شد
خاطر نشان کردند: در آن دوره بواسطه همراهی با غربی ها و عقب نشینی هایی که انجام گرفت، آنها آنقدر جلو آمدند که من مجبور شدم شخصاً وارد میدان شوم.
رهبر انقلاب افزودند: غربی ها در آن دوره آنقدر گستاخ شدند که حتی هنگامی که مسئولان ما به سه سانتریفیوژ قانع شده بودند، آنها مخالفت کردند اما امروز 11 هزار سانتریفیوژ در کشور فعال است.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند، اگر آن عقب نشینی ها ادامه پیدا می کرد قطعا امروز از پیشرفتهای هسته ای و نشاط و ابتکار علمی در کشور خبری نبود.
علاوه بر شواهد و اسناد متعددی همچون تعهدات پاریس و سعدآباد که از انفعال تیم هسته ای دولت اصلاحات حکایت دارد، آبان ماه 90 هم واعظ، کارشناس سابق آژانس بینالمللی انرژی به شبکه بیبیسی گفت: در سال 2003 که دولت آقای خاتمی بر سر کار بود، مقامات دولتی ایران به آژانس آمدند و گفتند که ما اشتباه کردیم دنبال فناوری هستهای رفتیم.
زهره الهیان نماینده مردم تهران در مجلس هشتم شورای اسلامی هم درباره "قرارداد سعد آباد" در دولت اصلاحات می گوید، در زمان دولت خاتمی بیانیه سعداباد ایران را متعهد کرد که 10 سال غنیسازی اورانیوم را متوقف کند البته گفتن این نکته هم جالب است که جک استراو وزیر امورخارجه انگلیس در همان جلسهای که بیانیه منعقد شد آنقدر موقعیت تیم وقت ایران را خوار میدید که پای خود را با کفش روی میز مذاکره گذاشته بود از این رو جوانان ایران جلوی کاخ سعدآباد دراز کشیدند و گفتند اگر تن به این قرارداد بدهید باید ماشینهای خارجیان از روی ما عبور کنند این در حالی است که ما امروز شاهد آن هستیم که غرب ایران را کشوری هستهای میداند.
در نتیجه این واقعیت هاست که ادعاهای آقای روحانی تعجب ناظران سیاسی را برانگیخته است؛ هرچند که به نظر می رسد او برای تغییر دیدگاه منفی مردم نسبت به خود، این راه تبلیغاتی را بر پذیرش و عذرخواهی از اشتباه ترجیح داده است.
اما در هر حال به نظر می رسد، این سوال همچنان برای افکار عمومی بی جواب است که دولت اصلاحات در مقابل دادن امتیازات بزرگ به غرب، چه امتیازی از آنان گرفت؟
شاید اعطای "نشان محور شرارت" از سوی جرج بوش!
مطالب متبط:
تصاویر/ درگیری حسن روحانی و عضو ستادش با مجری برنامه
کلمات کلیدی : حسن، روحانی، اعضای، ستادش، مجری، برنامه، عقب، نشینی، مذاکرات هسته ای، دولت اصلاحات، انتخابات، فتنه، غنی، سازی، قرار داد سعد اباد