اقدامات جاسبی برای وقف اموال عمومی دانشگاه آزاد
نوشته شده به وسیله ی رضا در تاریخ 88/11/13::
اگر آقای جاسبی واقعا نگران اموال دانشگاه آزاد می بود باید از همان ابتدا به قانون عمل می کرد و در مقابل قانون نمی ایستاد و نظارت را می پذیرفت؛ او که در برابر مجلس ایستاده است نمی تواند ادعا کند که بخاطر نگرانی نسبت اموال دانشگاه آزاد تلاش می کنم تا وقف صورت بگیرد.
وی بحث فروش سوالات مقطع دکترا و عدم پیگیری آن در قوه قضائیه به علت برخی وابستگی ها مساله ای اساسی دانست که لطمه بزرگی به سلامت جسمی جامعه می زند و تاکید کرد: وقتی بعضی از مدیران چرب و شیرین دنیا زیر دندانشان مزه کرد آنها عدم سلامت را در مدیریت دنبال می کنند.
عباس سلیمی نمین با بیان اینکه در مجلس شاهد مسائلی هستیم، که تاسف بسیاری از دلسوزان سلامت کشور را برمی انگیزد افزود: این مطلب باید ریشه یابی شود که چرا آقای جاسبی می تواند این گونه نمایندگان مجلس را در خدمت اهدافی قرار دهد که به نفع جامعه نیست؟!
وی با اشاره به شکست تلاش نماینده پارلمانی آقای جاسبی در بیست روز پیش که سعی می کرد طوماری را تحت عنوان تشکر از موافقت رهبری با وقف اموال دانشگاه آزاد جمع آوری کند، گفت: این اقدام با فاش شدن عدم موافقت مقام رهبری شکست خورد و آقای جاسبی این بار خودش به مجلس رفت و مدتی که در مجلس بود تک تک نمایندگان را نزد خود فرا خواند و امضای قابل توجهی جمع آوری کرد و این موضوع بسیار تلخی است.
وی با اشاره به اینکه نمایندگان در یک وابستگی یا رودربایستی با آقای جاسبی قرار می گیرند و طومار این چنینی را امضا می کنند، افزود: چه اتفاقاتی در پس پرده رخ داده است که چنین اقدام شنیعی رخ می دهد و دلسوزان نظام بایستی توجه ویژه ای را مبذول بدارند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با تاکید بر جایگاه بسیار رفیع مجلس، گفت: اگر افرادی بتوانند نمایندگان مجلس را اینگونه وامدار کنند قادر خواهند بود در جایی دیگر هم به نوعی عمل کنند که به زیان مصالح ملی تمام شود.
عباس سلیمی نمین با مهم خواندن این نکته که آقای جاسبی تلاش دارد که قبل از پایان رسمی تجدید نظر در اساسنامه این دانشگاه، بحث وقف را با هر دوز و کلک و دغلکاری به جایی برساند، افزود: آنچه را که ضعف اساسی در این مجموعه بوده، همان ضعف نظارتی است؛ یعنی یک مجموعه ای از امکانات ملت در نقطه ای متجمع شده و هیچ نظارتی طی نزدیک به سه دهه برای آن وجود نداشته است، حال که با نگرانی های جامعه و رهنمودهای رهبری، ابزار و امکانات و شرایط برای اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد و قانونمند شدن آن فراهم آمده است، طبیعی است که عده ای به دست و پا زدن بیافتند.
وی با اشاره به تلاش دانشجویان از سال 85 مبنی بر نظارت بر دانشگاه آزاد، گفت: این پیگیری ها با وعده وعید های دست اندرکاران مدیریت دانشگاه آزاد مرتب به تعویق افتاد، تا امسال که سال 1388 است؛ در این سال شورای عالی انقلاب فرهنگی خود مستقیما اقدام به اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد کرد در حالی که اول قرار بود خود این آقایان اساسنامه شان را اصلاح کنند و در اختیار قرار دهند، تابه سرعت این مسئله تمام شود؛ اما این کار را نکردند و تلاش داشتند که آنرا به تعویق بیاندازند.
سلیمی نمین تلاش در جهت به تعویق افتادن بحث اصلاح اساسنامه توسط ایادی دانشگاه آزاد را نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری و امید به پیروزی کاندیدای مورد حمایت دانشگاه آزاد دانست و افزود: قبل از اینکه به انتخابات برسیم به این واقعیت باید توجه کنیم که برخی در این سالها از ضعف نظارتی استفاده کردند؛ اینها از آن ضعف نظارتی استفاده کردند، و در پشت برخی از شخصیتها پنهان شدند تا بتوانند یک قدرتی را شکل دهند.
وی همچنین اددامه داد: آقای جاسبی که طی سالهای گذشته کمترین حقوق ملت را در دانشگاه آزاد درنظر نمی گرفت، نه حقوق سیاسی دانشجویان، که بتوانند حرف بزنند و انتقاد کنند، نه حقوق اساتید چرا که بعضی از اساتید زحمت کشیده اند و دکترا گرفته اند در حالی که بعضی از اساتید درس نخوانده اند و با نفوذ در دستگاه جاسبی دکترا گرفته اند... که این تبعیض است؛ چنین کسی که منشا تبعیض، بی عدالتی و ظلم در جامعه بوده است، در انتخابات پرچمدار حقوق اساسی ملت شد، چرا؟ برای اینکه بتواند از مسائل جاری استفاده کند تا قدرت خود را تثبیت کند، این کشدار کردن اساسنامه هم به خاطر این بود که یکسری از آقایان سرمایه گذاری در حوزه انتخابات کرده بودند و تلقیشان این بود که در انتخابات پیروز خواهند شد.
وی گفت: اینکه تاکید می کنم پشت برخی از شخصیتها پنهان شدند، به این صورت که هیئت موسس دانشگاه را شخصیت های بسیار برجسته ای قرار دادند که اینها هرگز وقت و فرصتی را برای رسیدگی به مسئله دانشگاه آزاد را نداشتند؛ بنابراین این مسولیت را به جناب آقای هاشمی رفسنجانی واگذار کردند که اصلا خلاف قانون است و خلاف اصل مدیریت هیات امنا است، اینها تفویض ناپذیر است چون ملت با اعتماد به آن شخصیت ها و با تلقی اینکه آن شخصیت ها براموال آنها نظارت دارند راحت امکانات خودشان را در اختیار گذاشتند ولی متاسفانه در ابتدا چنین امری صورت گرفت.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، خطای دوم را بزرگتر از خطای اول دانست و در تشریح آن گفت: خطای دوم این بود که آقای هاشمی که از دیگران اختیارات را گرفته بود هم شخصا نظارت نمی کرد و این هم طبیعی بود که آقای هاشمی نمی توانست نظارت کند.
وی با اشاره با خاطرات آقای هاشمی که تمام جزئیات خاطراتش را می نویسد، گفت: ما وقتی خاطرات آقای هاشمی را می خوانیم، ایشان همه خاطراتشان را ریز می نویسند ولی ایشان یک بار هم نگفته که مثلا من دفاتر دانشگاه آزاد را نظارت کردم، یا نگفته که مثلا یک بازرسی را فرستادم یا بازرسی کردم؛ و هیچ کدام از این حرفها نیست؛ اشاره ای در این مورد مبنی بر اینکه آقای هاشمی یا خودش دفاتر مالی را نظارت کرده باشد، که قطعا خودش تخصص این کار را ندارد، یا هیئتی را برای این کار مامور کرده و به این کار گمارده باشد، چنین چیزی را در خاطرات آقای هاشمی نمی یابید.
سلیمی نمین با اشاره به تغییر موضع امام خمینی(ره) نسبت به دانشگاه آزاد گفت: امام قبلا نظرشان مثبت بود، امام مایل بودند موسسه ای ایجاد شود که با مدرک گرایی مقابله کند و سطح سواد را در جامعه افزایش بدهد و در خدمت اقشار مختلف جامعه باشد نه برای مدرک؛ اما از سال 65 که روال دانشگاه آزاد تغییر کرد، امام هم نظرشان تغییر کرد که این تغییر نظر در خاطرات آقای هاشمی به چشم می خورد.
وی گفت: شما در خاطرات سال 65 آقای هاشمی می بینید که ایشان از امام می خواهند که در برابر انتقادات به دانشگاه آزاد، مجددا از دانشگاه آزاد حمایت کنند؛ امام نیز می خواهند که مطالب به ایشان منتقل شود که ببینند چه انتقاداتی وجود دارد؛ بعد از اینکه مطالب به امام منتقل می شود ایشان هرگز دفاع نمی کنند و هرچه آقای هاشمی پیگیری می کند، امام اصلا به آن پاسخ نمی دهند؛ آقای هاشمی در این باره می گوید: من پیگیری کردم که از طریق سید احمد آقا، امام جواب بدهند امام اصلا جوابی نمی دهند.
سلیمی نمین افزود: بعد از رحلت امام و فوت احمد آقا تا سال 85 درواقع هیئت امنایی هم وجود ندارد و فقط آقای هاشمی هست و آقای هاشمی، بنابراین از لحاظ قانونی، عقبه قانونی دانشگاه آزاد درست نبوده است یعنی هیچ موقع درست نبوده و این مشکل جدی است.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با اشاره ورود تدریجی تیلیاردها تومان پول ملت، از اموال بنیاد مستضعفان با دستورهای مستقیم آقای هاشمی، گفت: متاسفانه چون آقای هاشمی خودش نظارت نداشت و هیچ کس دیگری هم نظارت نداشت این اموال تبدیل به امکانی برای ایجاد مفسده در کشور شد، چون نظارت در کشور ضعیف بود و این امکانات موجب شد که عاملی بر دور زدن قانون و تضعیف بیشتر جایگاه نظارتی در کشور شود و ما این مسئله را در مورد دانشگاه آزاد به صورت فاجعه آمیزی می بینیم؛ وقتی که دانشگاه آزاد می تواند نظارت را در مورد خودش کاملا تعطیل کند بعد برای ایجاد یک مفسده، دستش کاملا باز می شود و باعث شد خیلی از مدیران وارد چرخه این مفسده شدند.
وی با اشاره به تاکید امام و رهبری مبنی بر عدم تبعیض در جامعه گفت: متاسفانه دانشگاه آزاد امکانی شد برای تبعیض در کشور و ایجاد اختلاف طبقاتی بین دست اندرکاران و طبقات مختلف جامعه و این بهره مندی را برای مسولین براحتی رقم زد که راحت بتوانند از خیلی از امکانات بصورت غیر قانونی بهره بگیرند، این فضا با فضای اول انقلاب و فضای سلامت در جامعه در تعارض جدی است.
وی با مطرح کردن این سوال که چگونه این روند ایجاد شده است؟ گفت: اگر نظارتی بر دانشگاه آزاد بود آیا می توانست راحت امتیاز بدهد و امتیاز بگیرد؟ خیر، می آمدند گریبان مدیریت را می گرفتند و مدیریت باید پاسخگو می بود، اگر نظارت وجود داشت آقای جاسبی در مورد مدرک دادن، در مورد امتیازات ویژه دادن به بعضی ها، و امتیازات ویژه گرفتن باید پاسخگو می بود؛ متاسفانه چنین چیزی چون وجود نداشت آقای جاسبی دستش کاملا باز بود برای ایجاد مفسده مدیریتی.
سلیمی نمین با تاکید بر این نکته که رشد دانشگاه ها باید رشد منطقی باشد، رشد دانشگاه آزاد را با داد و ستد های ناسالم دانست و گفت: امروز متاسفانه عملکرد برخی از نمایندگان مجلس را در این وادی باید تفسیر کنیم؛ این داد و ستدها در دانشگاه آزاد طی نزدیک به بیش از دو دهه و نیم است که صورت می گیرد.
وی با اشاره تسلیم شدن سایر نهاد ها در قبال طرح تحقیق و تفحص مجلس هفتم و سرکشی و مقاومت های جدی آقای جاسبی، گفت: همین قضیه نشان می داد که فساد و مفسده ای جدی شکل گرفته است و خیلی از مسئولین ما شخصیت شان به نوعی رقم خورده که هرگز نمی توانند در برابر انجام وظیفه ی خود، راسخ و استوار باشند چرا که شخصیت علمیشان یا وضعیت مالیشان در گرو هماهنگی با بعضی از کانونهای قدرت قرار گرفته است؛ و اراده لازم را برای دفاع از مصالح ملت ندارند.
وی با اشاره بر سابقه تاسف بار بعضی از نمایندگان وامدار مجلس هفتم در امضای نامه ای در تجلیل از آقای جاسبی افزود: این نمایندگان باید شرم می کردند از اینکه یک مدیری جرات کرده است شان مجلس را به سخره بگیرد اما در مقام تجلیل از متخلف برآمدند و این بسیار تلخ و تاسف بار است.
سلیمی نمین تکرار این واقعه را در مجلش هشتم تاسف بارتر خواند و گفت: این مسئله را باید شکافت تا ملت بداند که چه اثرات مخرب مستقیم و غیر مستقیمی دارد؛ تدریس کسی که دکترا ندارد اما فقط مدرکی را در چارچوب یک داد و ستد گرفته است، آیا چنین شخصی لطمه به سطح سواد جامعه نمی زند؟
وی بحث فروش سوالات مقطع دکترا و عدم پیگیری آن در قوه قضائیه به علت برخی وابستگی ها مساله ای اساسی دانست که لطمه بزرگی به سلامت جسمی جامعه می زند و تاکید کرد: وقتی بعضی از مدیران چرب و شیرین دنیا زیر دندانشان مزه کرد آنها عدم سلامت را در مدیریت دنبال می کنند.
سلیمی نمین وقف اموال دانشگاه آزاد را ادامه پروژه شکست در انتخابات و در جهت ادامه ی حیات مدیریت مادام العمری آقای جاسبی دانست و افزود: چیزی که برای جامعه بسیار خطرناک است این است که آقایان بتوانند بحث وقف را دنبال کنند اینها بعد از اینکه دروغی را منتشر کردند که با موافقت رهبری، وقف را انجام می دهیم اما وقتی دیدند این دروغ نتیجه ای نداد راه دیگری را دنبال کردند؛ گفتند که ما استفتا کردیم از رهبری و رهبری اعلام کردند که اموالی را که تصرف مالکانه در آنها دارید می توانید وقف کنید و ما تصرف مالکانه بر این اموال داریم و می توانیم وقف کنیم.
وی تاکید کرد استفتای رهبری در مورد تصرف مالکانه است نه تصرف مدیریتی؛ رئیس یک بخش عمومی تصرف مالکانه نسبت به اموال عمومی ندارد بلکه تصرف مدیریتی دارد. اینها تصرف مالکیتی را با تصر ف مدیریتی تغییر دادند و جابه جا کردند. که این جعل است.
وی با بدعت خواندن اقدام دانشگاه آزاد در خصوص وقف اموال عمومی، گفت: اگر آقایان بتوانند در دانشگاه آزاد اموال را وقف کنند، شهردار هم می تواند وقف کند در اینصورت آقای قالیباف می شود شهر دار مادام العمر و شکل خصوصی پیدا می کند؛ اگر بتوانیم امروز بپذیریم که اموال دانشگاه آزاد را می توان وقف کرد، دیگران هم یاد می گیرند که این یک انحراف بزرگ است.
سلیمی نمین گفت: اگر آقای جاسبی واقعا نگران اموال دانشگاه آزاد می بود باید از همان ابتدا به قانون عمل می کرد و در مقابل قانون نمی ایستاد و نظارت را می پذیرفت؛ او که در برابر مجلس ایستاده است نمی تواند ادعا کند که بخاطر نگرانی نسبت اموال دانشگاه آزاد تلاش می کنم تا وقف صورت بگیرد.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران سابقه جاسبی را در قبال قانون مخدوش خواند و ادامه داد: اگر کسی واقعا دلسوز اموال عمومی باشد، باید خودش نظارت را بپذیرد و عملکرد آقای جاسبی در گذشته نشان می دهد وی نظارت را تخریب کرد.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با اشاره به اساسنامه موجود گفت: اساسنامه موجود و اصلاح نشده دانشگاه آزاد تکلیف اموال ملت را در دانشگاه آزاد مشخص کرده بنابراین طبق وقف اموال دانشگاه آزاد مغایر با این بند اساسنامه بوده و غیر قانونی است.
سلیمی نمین در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سوال که چرا نمایندگان مجلس که هویتشان با قانون گذاری عجین شده است، اما قانون شکنی می کنند، گفت: مدعی مدیریت مادام العمری دانشگاه آزاد راه های زیادی برای تطمیع افراد دارد؛ یکی را با وعده مدرک، یکی را با وعده ریاست بر واحدهای مختلفه؛ در هر صورت انتخابات مجلس هم در راه است و بعضی نمایندگان نیاز به منابع تبلیغاتی در حوزه های انتخابی خود دارند؛ و دانشگاه آزاد هم که یک منبع عظیم مالی-سیاسی است.
در پایان مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، وادادگی نمایندگان مجلس هشتم را در برابر آقای جاسبی، پایانی بر زحمات شبانه روزی جنبش عدالت طلب دانشجویی و شورای عالی انقلاب فرهنگی دانست و تاکید کرد: بحث وقف درست نقطه مقابل قاونمند کردن دانشگاه ازاد است و این اقدامات سلامت جامعه را به خطر می اندازد.
کلمات کلیدی : مجلس، جاسبی، وقف دانشگاه ازاد، سلیمی نمین