رفتار نامناسب برخی خواص از عوامل بروز آشوب در روز عاشورا بود
نوشته شده به وسیله ی رضا در تاریخ 88/11/10::

خبرگزاری فارس: متهم پرونده اول اغتشاشات عاشورا در دادگاه تصریح کرد: عدم رفتار مناسب برخی خواص نظام و کاندیدای انتخابات به این فضا دامن زد تا آشوب در روز عاشورا رخ دهد.
خبرگزاری فارس: متهم پرونده اول اغتشاشات عاشورا در دادگاه تصریح کرد: عدم رفتار مناسب برخی خواص نظام و کاندیدای انتخابات به این فضا دامن زد تا آشوب در روز عاشورا رخ دهد.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری فارس، صبح امروز شنبه سومین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان به اغتشاش و آشوب در روز عاشورا به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
قاضی صلواتی در ابتدای این جلسه با بیان اینکه طبق فرموده مقام معظم رهبری هیچ کس جز خدا و قانون مافوق قاضی نیست، خطاب به متهمان گفت که اگر متهمان مطلبی خلاف ادب، نزاکت و قانون بگویند، میتواند آنها را طبق قانون یک تا 5 روز بازداشت کند.
وی همچنین از اصحاب رسانه و جراید خواست تا از درج و انتشار هر مطلبی که معرف هویت متهمین باشد، خودداری کنند و در غیر این صورت این عمل افترا خواهد بود.
قاضی صلواتی از فراهانی نماینده دادستان خواست تا کیفرخواست متهم پرونده اول را قرائت کند.
نماینده دادستان بعد از معرفی کامل متهم پرونده اول، اجتماع جهت ارتکاب جرم علیه امنیت ملی، اهانت به ساحت مقام معظم رهبری، فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق فعالیت گسترده در جنگ نرم و همکاری با سایت بالاترین و عضویت در فیس بوک، تحریک مردم جهت حضور در اغتشاشات، همکاری با رسانههای بیگانه از جمله BBC و CNN و خبرگزاریهای معاند با نظام، شرکت در راهپیمایی روزهای 25،26، 28 ،30 خرداد، روز قدس، 13 آبان، تاسوعا و عاشورای حسینی و تنظیم شکوائیه علیه مقام معظم رهبری و ارسال آن به دادگاه بینالمللی لاهه را در کیفرخواست وی قرائت کرد.
متهم پرونده اول در دفاع از خود در جایگاه حاضر و اظهار داشت: در تجمعات غیرقانونی 25،26، 28 ،30 خرداد شرکت داشتهام.
وی افزود: در 25 خرداد در اغتشاشات حاضر و علیه انتخابات و ملت شعار دادم اما بعد از سخنان رهبری در تجمعات شرکت نداشتم، 30 تیر، 16 آذر و ظهر عاشورا در اغتشاشات به وسیله ماشین حضور داشتم و اقدام به بوقزنی میکردم. 16 آذر در کنار پارک لاله ایستاده و اغتشاشات را تماشا کردم.
این متهم تاکید کرد: خبرهایی که از سایتهای داخلی میخواندم، چون احساس میکردم رسانههایی مثل الجزیره، دویچه وله، BBC و صدای آمریکا این خبرها را نداشتهاند، برای آنها ارسال میکردم.
وی تاکید کرد که بعد از فوت آیتالله منتظری SMS را آماده کردم و ارسال کردم. البته برای ظهر عاشورا نیز 100 SMS ارسال کردم.
وی با بیان اینکه در فیس بوک عضویت داشته و خبرهای این سایت ضد انقلاب را به صورت شفاهی به دیگران انتقال میداده است، خاطرنشان کرد: تمام اخبار سایتهای خارجی را باور میکردم و احساس میکردم که این اخبار واقعیت دارد.
وی همچنین در خصوص محسن سازگارا گفت: احساس میکردم که افرادی مثل محسن سازگارا که قبلا در نظام بودهاند حتما با نظام مشکل داشتهاند که به بیرون از کشور رفتهاند. از همین رو حرفهای سازگارا را باور میکردم و فکر میکردم که ما در عدم قبول نتیجه انتخابات و نظام در اکثریت هستیم.
این متهم در خصوص ارسال شکوائیه به دادگاه بینالمللی لاهه نیز خاطرنشان کرد: این نامه در سایتها منتشر شده بود من فقط جزء امضا کنندگان این نامه بودم.
این متهم با بیان اینکه تمام تلاش من این بود تا حرف خود را به کرسی بنشانم و نتیجه انتخابات را ابطال کنم تصریح کرد: من به همراه یکی از دوستانم در آشوبهای ظهر عاشورا شرکت کردیم و شعارهایی را سر دادم.
وی همچنین گفت: در حوادث روز عاشورا ما نیز در خیابان کارگر شمالی بودیم ولی زمانی که به تقاطع خیابان کارگر و کشاورز رسیدیم و این محیط را آشوب زده دیدیم همراه با برخیها شعار سر داده و به سمت میدان آزادی حرکت کردیم.
وی با بیان اینکه آنچه که در روز عاشورا رخ داد خلاف تصورم بود، افزود: اعتقاد داشتم که اگر قرار باشد اعتراضی در روز عاشورا صورت گیرد، نباید به ارزشهای ملت اهانت شود و شعارهای ساختارشکنانه سر داده شود اما عدم رفتار مناسب برخی خواص نظام و کاندیدای انتخابات به این فضا دامن زد تا حادثه روز عاشورا رخ دهد.
این متهم با بیان اینکه از اغتشاشات روز عاشورا فیلم تهیه و به دویچه دوله BBC و CNN ارسال کرده و در تجمع 26 و 28 خرداد با سکوت شرکت کرده است، ابراز داشت: اخبار سایتهای نهضت آزادی، سایت قلم، کلمه، خبر آنلاین را وقتی میخواندم از زمان و مکان تجمعات و اغتشاشات مطلع میشدم.
نماینده دادستان بعد از دفاعیات اولیه متهم پرونده اول گفت: این متهم در حالی که اذعان میکند به تقابل با نظام در اغتشاشات شرکت کرده بود و با سایتهای خارجی در ارتباط بوده است، حضور خود را در اغتشاشات اعتراض میداند در حالی که این قابل توجیه نیست که این متهم با هدف تقابل با نظام در اغتشاشات حاضر شده بود.
فراهانی همچنین از متهم ردیف اول خواست که بگوید از رفتار گذشته خود پشیمان است یا نه و اگر پشیمان است اشتباهی که انجام داده اعلام کند تا درس عبرتی برای جوانان باشد.
متهم ردیف اول با بیان اینکه معتقد است تقلبی در انتخابات صورت نگرفته و رفتار گذشته آنها در آشوب و اغتشاش علیه امنیت مردم امری زشت بوده است، تصریح کرد: قبل از اینکه دستگیر شوم این ظن در فکرم بود که رفتار دستگاه قضایی مناسب نیست و آنها به وسیله زور،متهمین را وادار به اعتراف میکنند اما بعد از دستگیریام با رفتار مناسب کارشناسان پرونده و حتی مسئولان زندان روبرو شدم و به این نتیجه رسیدم که آنچه که دشمنان در این خصوص میگویند اشتباه است.
وی افزود: من در اعترافات خود به صراحت و صادقانه با بازجوی خودم صحبت کردم و کارشناسان پرونده نیز با رفتار متقابل صادقانه با من برخورد کردند که جا دارد از آنها تشکر کنم. و از قاضی محترم بخواهم که رافت اسلامی را در خصوص من اعمال کند.
قاضی صلواتی از متهم پرونده اول درباره انگیزه وی از حضور در فتنه عاشورا سوال کرد و این متهم در پاسخ به این سوال گفت که انگیزه وی براندازی نظام بوده است.
وی افزود: من نظام را به خاطر نتیجه انتخابات مقصر میدانستم اما رفتار برخی خواص درافزایش بدبینی من به نظام موثر بوده است.
این متهم با بیان اینکه در آتشسوزی و تخریبها نقشی نداشته است، گفت: من میخواستم حرف خودم را بزنم. اقرار میکنم مردم را تحریک کردم تا در انتخابات شرکت کنند و از اغتشاشات فیلم تهیه کرده و به رسانههای بیگانه ارسال کردم. در حالی که فکر میکردم نظام میخواهد صدای مرا خفه کند.
وی در خصوص انگیزهاش از ارتباط با سازمان ملل نیز گفت: شبکههای خارجی ادعا میکردند که خبرنگاران آنها از کشور اخراج شده و از ما میخواستند که اخراج خبرنگاران آنها را با حضور خود جبران کنیم. ما میخواستیم بگوییم که در انتخابات به ما ظلم شده است و سعی میکردیم این مسئله را به گوش همه برسانیم.
اسماعیل رجبی وکیل مدافع متهم ردیف اول برای دفاع از وی در جایگاه قرار گرفت و گفت: اتهاماتی که علیه متهم من توسط نماینده دادستانی قرائت شد، حاوی نکاتی بود ؛ جرم دارای ارکان مختلفی است وعنصر مادی، معنوی و قانونی دارد. یک اجتماع زمانی علیه کشور و جهت ارتکاب جرم صورت میگیرد که چند نفر با هم برای آن اقدام کنند.
این وکیل گفت: اتهاماتی که در خصوص موکل من وارد شده است این بوده که وی در حد تبلیغ، نوشتن و تماسهای تلفنی رفتارهایی را انجام داده است و البته به صورت فردی بوده است و هیچ تلاشی برای تبانی و یا براندازی نظام نداشته است.
وکیل متهم ردیف پرونده اول با بیان اینکه متهمش 5 بار بازجویی شده و درتمام اعترافات خود اعلام کرده است که به خاطر اعلام حمایت از یک کاندیدای خاص اعتراض خود را اعلام کرده است، یادآور شد: بحث اینکه متهم من برانداز بوده است را برای اولین بار است که از موکلم میشنوم به نظرم وی تحت تاثیر احساسات قرار گرفته است.
وی همچنین با بیان اینکه اعمال مجرمانه موکلش نتیجهای در بر نداشته است، گفت: موکل من در اغتشاشات شرکت کرده، اما هیچ گاه نگفته که با نظام مخالف بوده است.
رجبی خطاب به قاضی گفت:آقای قاضی یک جوان 20 ساله نمیداند سیاست یعنی چه. موکل من میگوید که بعد از برنامههای مناظره رفتارش تغییر کرده است؛آقای قاضی اینکه یک جوان در صحنه سیاسی حضور داشته باشد چه عیبی دارد.
وی گفت: نماینده دادستانی اصرار بر اثبات مجرمیت دارد در حالی که موکل من تحت تاثیر بمباران شدید تبلیغاتی قرار گرفته است. ما نباید انتظارداشته باشیم که همه جوانها همانند فرزندان خودمان باشند. جوان وقتی در یک فضای غیرمذهبی بزرگ میشود نباید از وی انتظار داشت که همانند فرزندان ما بشود.
این وکیل با بیان اینکه فضای جامعه مسموم و تحت تاثیر تبلیغات دشمنان است، خاطرنشان کرد: من در خصوص اعمال ماده 610 درخصوص ارتکاب جرم علیه کشور اعتراض دارم و لایحه آن را تقدیم خواهم کرد.
وی گفت: فعالیت تبلیغی موکلم را علیه نظام جمهوری اسلامی را قبول دارم اما این فعالیت با انگیزه براندازی نبوده است. موکل من میخواست تا نظام را وادار کند که شرایط را بپذیرد. حال اگر ما یک مجازات سنگین برای این جوان در نظر بگیرم آیا تبعات آن در جامعه مثبت خواهد بود؟ آقای قاضی ما باید این جوان را دوباره به جامعه بازگردانیم و بر همین اساس تخفیف مجازات را برای موکلم درخواست میکنم.
فراهانی نماینده دادستان خطاب به متهم گفت: وکیل شما معتقد است که شما تحت تاثیر احساسات قرار گرفتید در حالی که شما به اینکه قصد تقابل با نظام را داشتید، اذعان دارید لطفا در این خصوص توضیح بدهید.
متهم پرونده اول گفت: قبول دارم به قدری احساسی شدم اما در اینکه من تقابل با نظام داشتم بحثی وجود ندارد.
وی افزود: دیدگاه و اعتقاد من این بود که با رفتار خود نظام را مجبور به عقبنشینی کنم و بر همین اساس این اقدامات را انجام دادم اما در نهایت از قاضی محترم میخواهم رافت اسلامی را در خصوص من، اعمال کند.
کلمات کلیدی : خاتمی، موسوی، کروبی، رفتار نامناسب برخی خواص، از عوامل بروز آشوب، در روز عاشورا بود، دادگاه متهمان، متهم