شبکه اجتماعی پارسی زبانانپارسی یار

پيام

**رضا **

**رضا **
*انحلال مجلس هفدهم در زمان مصدق* 45 سال بعد از به توپ بسته شدن مجلس در دوره قاجار، انحلال هفدهمين مجلس شوراي ملي در تاريخ 12 مرداد 1332 در تهران توسط محمد مصدق نخست وزير وقت رقم خورد و پس از انحلال مجلس که با هدف افزايش اختيارات نخست وزير و محدود کردن اختيارات مجلس صورت گرفت، دولت مصدق در کودتاي 28 مرداد سقوط کرد.
**رضا **
*عبور اصلاح طلبان از دموکراسي پارلماني* پس از اين دو تصوير تاريخي از دوران قاجار و حکومت پهلوي و همزمان با دهه چهارم انقلاب اسلامي،تئوريسين جبهه اصلاحات و مشاور سيد محمد خاتمي، خواستار انحلال مجلس توسط دولت شد؛ برخي کارشناسان علت طرح چنين تزي را يکدست نبودن مجلس و دولت از نگاه اصلاح طلبان و تلاش در راستاي همصدا کردن اين دو نهاد عنوان کردند.
**رضا **
پس از اينکه سعيد حجاريان در گفت‌‌وگو با يک رسانه دولتي بحث انحلال مجلس شوراي اسلامي را مطرح کرد، با واکنش‌هاي مختلفي مواجه شد و اين‌بار حتي اصلاح‌طلبان و همفکران حجاريان نيز به نقد سخنان وي پرداخته و از مطرح شدن چنين مباحثي در عرصه سياسي ابراز نگراني کردند.
من آخر نگرفتم؟ *تلاش اصلاح طلبان براي «انحلال مجلس»* يا *انتقاد اصلاح طلبان از اين فکر*!
فکر ميکنم در تيتر زدن دچار بي انصافيسم شده ايد :)
**رضا **
اين جريان تلاش داشت، حسن روحاني رئيس‌جمهور منتخب مردم را وام‌دار جريان سياسي خود نشان دهد و به همين خاطر نيروهاي اصلاح‌طلب را به روحاني تحميل کرد تا از اين طريق زمينه را براي بازگشت خود به عرصه سياسي فراهم کند؛ در واقع اصلاح‌طلبان مجدداً راه رفته در دولت کارگزاران را انتخاب کردند تا با نردبام دولت تدبير و اميد به کرسي رياست‌جمهوري آينده برسند.
**رضا **
تز حجاريان به عبور از شوراي نگهبان مي رسد! البته قضيه به همين جا نيز ختم نشد و برخي اصلاح‌طلبان پا را از درخواست براي انحلال مجلس نيز فراتر گذاشته و بحث «حذف نظارت استصوابي شوراي نگهبان» را مطرح کردند! صادق زيباکلام فعال اصلاح طلب ضمن انتقاد از موضع گيري اخير آقاي تئوريسين، اين درخواست وي را مغاير با جمهوريت عنوان کرد و گفت بهتر بود که حجاريان بحث حذف نظارت استصوابي از شوراي نگهبان را مطرح ...
**رضا **
ظريه تفکيک قوا طبق اصل تفکيک قوا در قانون اساسي جمهوري اسلامي، طرح بحث انحلال مجلس قطعاً امري آسيب‌زا به جمهوريت نظام محسوب مي شود، چه اينکه برخورد ديکتاتورمآبانه با «دموکراسي پارلماني» و تلاش براي ناديده گرفتن راي مردمي که نظرشان با ما همسو نيست، به انسداد سياسي و ضربه به جمهوريت منجر خواهد شد.
**رضا **
تلاش اصلاح طلبان براي «انحلال مجلس» را بايد در کنار تلاش براي «ابطال انتخابات» در سال 88 ديد، چراکه راي مردم در نظر اصلاح طلبان از کمترين جايگاه برخوردار است و آنها زماني که تشخيص دهند، راي ملت در تعارض با خواسته هاي جريان سياسي شان قرار دارد از هيچ تلاش سياسي و امنيتي براي ضربه به جمهوريت دريغ نمي کنند.
**رضا **
رتبه 76
19 برگزیده
2597 دوست
محفلهای عمومی يا خصوصی جهت فعاليت متمرکز روی موضوعی خاص.
گروه های عضو
فهرست کاربرانی که پیام های آن ها توسط دبیران مجله پارسی یار در ماه اخیر منتخب شده است.
برگزیدگان مجله فروردين ماه
vertical_align_top